Ograničen pristup središnjim sustavima AAI@EduHr iz inozemstva: EZproxy i Shibboleth

Sveučilišni računski centar (Srce) obavijestio je znanstvenu i akademsku zajednicu da je zbog kibernetičkih napada na središnje sustave AAI@EduHr do daljnjega onemogućen pristup s računala koja nisu u mrežama pružatelja internetskih usluga na području RH, onim sustavima u nadležnosti Srca i CARNET-a koja se oslanjaju na sustav AAI@EduHR.

Slijedom navedenog, udaljeni pristup putem proxy servera na Portalu e-izvori i putem Shibboleth prijave do daljnjega neće biti moguć korisnicima koji se trenutačno nalaze u inozemstvu.

Korisnicima u sustavu znanosti i visokog obrazovanja koji se trenutačno nalaze u Hrvatskoj i dalje su dostupne baze podataka i zbirke časopisa putem proxy servera na Portalu e-izvori i putem Shibboleth prijave za udaljeni pristup.

Odabirom opcije Proxy na glavnom izborniku Portala e-izvori i nakon unosa svojih AAI korisničkih podataka, ponudit će Vam se popis baza podataka i zbirki e-časopisa u nacionalnoj licenci koje su dostupne putem proxy servera. Odaberite željeni e-izvor i pristupite pretraživanju.

Shibboleth prijava omogućena je odabirom i odlaskom na željenu bazu podataka putem Portala e-izvori. Na web stranici odabrane baze pronađite Log in/Institutional log in/Shibboleth te u padajućem izborniku ili u tražilici pronađite ili upišite AAI@EduHr – Croatian Research and Education Federation ili naziv svoje ustanove (University of…. Faculty/Academy/Institute…). Unosom svojih AAI korisničkih podataka moći ćete pristupiti pretraživanju.

Udaljeni pristup putem Shibboleth prijave omogućen je za sljedeće baze podataka:
Nacionalna licenca:
EBSCOhost:  CAB Abstracts, CINAHL with Full Text,  Inspec,  MathSciNet, PsycARTICLES,  PsycINFO
Cambridge Journals
Ovid: Evidence-Based Medicine Reviews (EBMR)
IEEE/IE Electronic Library (IEL) / MIT Press eBooks
IOPscience extra
JSTOR
Scopus
SpringerNature Journals Complete Collection
Web of Science Core Collection, Web of Science Citation Connection and Journal & Highly Cited Data

U slučaju problema s pristupom obratite nam se na baze@nsk.hr ili na 01 6164 172.

X