Obnovljen pristup na više e-izvora

Nacionalnom licencom hrvatskoj znanstvenoj i akademskoj zajednica ponovno su dostupne sljedeće baze podataka: HeinOnline, MathSciNet i EconLit. Pristup je obnovljen i za Sci Finder.

MathSciNet (Mathematical Reviews) je bibliografska baza Američkog matematičkog društva (American Mathematical Society) koja pokriva znanstveno područje matematike. Baza omogućuje pristup na više od 3 milijuna indeksiranih publikacija, sažetaka i bibliografskih podataka iz znanstvene literature o matematici (časopisi, disertacije, knjige, poglavlja u knjigama), kao i gotovo 2 milijuna direktnih poveznica na originalne članke sadržane u više od 2.000 časopisa i drugih serijskih publikacija. Bibliografski zapisi za starije članke sežu do ranih 1800-ih godina. Detalje o ustanovama s pravom pristupa i popis dostupnih naslova možete pronaći ovdje.

SciFinder-n je platforma koja omogućava pregled relevantne literature s područja kemije, biokemije, kemijskog inženjerstva i drugih srodnih znanstvenih područja i disciplina, a sadrži i opsežan popis kemijskih tvari, reakcija i spojeva.
Uvjet pristupa je registracija korisnika, a nakon registracije prijava se traži svaki put kada pristupate bazi. Ukoliko već imate korisnički račun, nakon unosa korisničkih podataka možete pristupiti pretraživanju baze. Detalje pretplate te poveznice za registraciju ili unos korisničkih podataka možete pronaći u opisu platforme.

EconLit je bibliografska znanstvena baza podataka koju izdaje American Economic Association, a obuhvaća područje ekonomije i poslovanja. Uključuje recenzirane članke, radne materijale s vodećih sveučilišta, doktorske disertacije, knjige, zbornike s konferencija i recenzije knjiga. Baza sadrži više od 1.5 milijuna zapisa počevši od 1886. godine. Baza je dostupna na platformi ProQuest. Detalje o ustanovama s pravom pristupa i popis dostupnih naslova možete pronaći ovdje.

HeinOnline baza podataka sadrži više od 200.000 dokumenata od povijesnih do službenih publikacija, a značajan dio sadržaja čini i više od 2.900 serijskih publikacija s područja prava. Dostupne su sljedeće zbirke: HeinOnline Academic Core, Kluwer Law International Journal Library. Detalje o mogućnosti pristupa, ustanovama s pravom pristupa i popis dostupnih naslova možete pronaći ovdje.

U slučaju poteškoća s pristupom obratite nam se na bibliometrija@svkst.hr.

(Opis i pristup bazama podataka preuzeto s portala baze@nsk.hr 6/9/2021)