Johannes Gutenberg, 550. godišnjica smrti

Sveučilište u Splitu, Sveučilišna knjižnica u Splitu i Hrvatsko-njemačko društvo Split pozivaju vas u subotu, 3. veljače 2018. u 11 sati na otkrivanje biste Johannesa Gutenberga, povodom 550. godišnjice smrti.
 

Spomenik izumitelju tiskarskog stroja i autoru prve tiskane publikacije, Biblije u 42 retka bit će predstavljen javnosti u Sveučilišnoj galeriji “Vasko Lipovac”. Gutenbergovo poprsje, rad akademskog kipara Tomislava Šalova dar je Hrvatsko-njemačkog društva Sveučilišnoj knjižnici u Splitu.

O značenju Johannesa Gutenberga govorit će prof. dr. sc. Milan Pelc, voditelj projekta i direktor Instituta za povijest umjetnosti u Zagrebu, a povodom značajne obljetnice bit će predstavljena knjiga „Gutenbergova revolucija” autora prof. dr. sc. Zorana Ribarovića, predsjednika Hrvatsko-njemačkog društva i Vesne Imbrišimović. Uvodnim riječima okupljenima će se obratiti rektor Sveučilišta u Splitu, prof. dr. sc. Šimun Anđelinović i ravnateljica Sveučilišne knjižnice Mirta Matošić, viša knjižničarka. U glazbenom dijelu programa nastupit će Akademski pjevački zbor „Silvije Bombardelli”, pod ravnanjem Anamarije Tadin.

Komentiraj

Your email address will not be published.

twenty − 19 =

X