Ovid – slobodan pristup odabranim e-izvorima u prosincu

Tijekom prosinca tvrtka Ovid Technologies će omogućiti slobodan pristup odabranim e-izvorima:

GIDEON: Global Infectious Diseases & Epidemiology Online Network baza podataka sadrži podatke o svim zaraznim bolestima u svakoj zemlji. Svakodnevno ažuriranje podataka o najnovijim epidemijama ovu bazu čini iznimno korisnim alatom za pomoć pri dijagnosticiranju bolesti, identifikaciji organizama i liječenju. Baza također uključuje više od 30.000 grafikona i slika.
Ovid Emcare baza podataka pokriva područje sestrinstva i srodnih zdravstvenih djelatnosti. Osmišljena u suradnji s izdavačem Elsevier, ova baza uključuje 3.500 recenziranih časopisa i više od 5 milijuna zapisa od 1995. godine.
Journal of Hospital Medicine je recenzirani časopis koji sadrži klinička istraživanja i članke na temu unaprjeđivanja bolničke njege, rješavanja kliničkih problema, tehnike i smjernice za obavljanje istraživanja, administracije u institucijama i bolnicama širom svijeta i druge teme.   Clinical Orthopaedics and Related Research sadrži najnovija klinička i temeljna istraživanja u ortopediji, zajedno s kolumnama, komentarima i intervjuima. Časopis je namijenjen specijalistima i stručnjacima u svim aspektima istraživanja mišićno-koštanog sustava, dijagnoza i liječenja.
Upute za pristup navedenim izvorima možete pronaći ovdje.

Preuzeto sa Portala elektroničkih izvora za hrvatsku akademsku i znanstvenu zajednicu (13/12/2018)