12 MINUTA ZA 3 ŽIVOTA – Informiraj se o darivanju krvi i spasi nekome život

Sveučilište u Splitu, Gradsko društvo Crvenog križa Split i Zavod za transfuzijsku medicinu Kliničkog bolničkog centra Split pokreću promotivne akcije kako bi se mladima približio i osvijestio humani čin darivanja krvi.

Želja je među studentima pobuditi želju za pomaganjem drugima i motivirati ih da u što većem broju postanu darivatelji. Osiguravanje dostatnih količina krvnih pripravaka, splitskom KBC-u omogućava nesmetan rad, bez straha da bi moguće nestašice krvi mogle ugroziti održavanje predviđenih operativnih zahvata i time potencijalno ugroziti ljudske živote.

Promotivne akcije će se održavati tijekom čitave akademske godine na Kampusu te će biti postavljeni promotivni štandovi na kojima će svi zainteresirani moći provjeriti mogu li biti potencijalni darivatelji. Provjerit će krvni tlak i razinu hemoglobina te u razgovoru s liječnikom i mladim volonterima dobiti odgovore na sva pitanja koja imaju vezano za darivanje krvi.

Samo 12 minuta je potrebno kako bi se spasila 3 života, zato pozivamo sve naše studente da se pridruže prvoj promotivnoj akciji koja će se održati u petak, 10. studenoga u vremenu od 11 do 13 sati u atriju Sveučilišne knjižnice!

Dođite i provjerite možete li i vi biti darivatelj krvi i tako nekome spasiti život! Darivanje krvi je najhumaniji čin, a osim što pomažete osobama kojima je krv potrebna, pomažete i svom zdravlju, jer mnogo je benefita za darivatelje.

Vidimo se!

Ciljevi:

Kvalitetno obrazovanje (SDG 4)
Partnerstvom do cilja (SDG 17)
Zdravlje i blagostanje (SDG 3)