Međunarodna konferencija PUBMET2019, Zadar, 18. – 20. rujna 2019.

Pogledajte ovogodišnji program međunarodne konferencije PUBMET2019 o objavljivanju radova u kontekstu otvorene znanosti, koju organiziraju Sveučilište u Zadru, Sveučilište u Zagrebu i Institut Ruđer Bošković, a pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, OpenAIRE Advance, EASE i SPARC Europe, koja će se održati 19. i 20. rujna 2019. s predkonferencijskim radionicama 18. rujna na Sveučilištu u Zadru, Hrvatska.

Konferencija okuplja vodeće stručnjake u području znanstvene komunikacije. Među pozvanim predavačima su Gwen Franck (poslovni modeli u OA izdavaštvu), Olga Kirillova (uloga globalnih bibliometrijskih baza podataka), Thed van Leeuwen (Plan S), Vanessa Proudman (uloga financijera u otvorenoj znanosti), Andrei Rostovtsev (plagijatorstvo i znanstvena nečestitost), Sami Syrjamaki (višejezičnost), Victoria Tsoukala (politike otvorene znanosti i preporuke Europske komisije) i Adriaan van der Weel (knjige i kriza čitanja u znanstvenoj komunikaciji). Na programu su i radionice o CrossRef uslugama, pohranjivanju otvorenih istraživačkih podataka, novim alatima i mogućnostima znanstvene komunikacije te autorskim pravima i licenciranju u svijetu otvorenosti.

Kao sudionik PUBMET2019 možete pridonijeti međunarodnoj raspravi o otvorenoj znanosti i najnovijim trendovima znanstvene komunikacije! Ako se niste prijavili za PUBMET2019 konferenciju, registrirajte se na  poveznici.