Elsevierov SciVal: probni pristup i online radionice

Tvrtka Elsevier omogućit će hrvatskoj znanstvenoj i akademskoj zajednici probni pristup na svoju platformu SciVal, u trajanju od 3. svibnja do 2. lipnja 2021. godine.

SciVal je platforma koja znanstvenoj i akademskoj zajednici omogućuje praktično praćenje i analizu uspješnosti istraživačke i znanstvene produkcije u vlastitim i međunarodnim institucijama, državama i istraživačkim zajednicama.

Na temelju podataka i metričkih pokazatelja koje prikuplja iz citatne baze Scopus, SciVal nudi pregledan vizualni prikaz trendova i utjecaja istraživanja u različitim područjima znanosti te, između ostalog, pospješuje razvijanje znanstvene suradnje te planiranje i optimiziranje budućih istraživačkih aktivnosti.

Pristup će biti omogućen direktno s ovlaštene ustanove na temelju IP raspona ili udaljeno odabirom proxy servera (na glavnom izborniku Portala e-izvori) i unosom AAI korisničkih podataka. U oba slučaja platforma je dostupna za korištenje nakon registracije ili kreiranja korisničkog računa na SciVal platformi.

Tijekom trajanja probnog pristupa pozivamo vas na sudjelovanje u online radionicama vezano uz korištenje platforme SciVal koje će se održati u sljedećim terminima:

4/5/2021., 10 sati

Introducing SciVal to Croatian Research Community

Prijava

11/5/2021., 10 sati

How to prepare an analysis of the faculty’s research achievements

Prijava

18/5/2021., 10 sati

How to prepare a report quickly and efficiently in SciVal

Prijava

24/5/2021., 10 sati

How to analyse your institution position in rankings

Prijava

U slučaju tehničkih problema s pristupom obratite nam se na bibliometrija@svkst.hr

(Preuzeto s Portala e-izvori, 28/4/2021)