studeni, 2019

20stu(stu 20)18:3005pro(pro 5)20:00Izložba : Suvremena makedonska grafikaSveučilišna galerija "Vasko Lipovac", Ruđera Boškovića 31Event Type :Izložbe

Više

Detalji

Izložba Suvremena makedonska grafika profesora i studenata Fakulteta likovnih umjetnosti Skoplje otvorena je 20. studenoga 2019. u Sveučilišnoj galeriji “Vasko Lipovac”.

To je izložba u sklopu projekta Grafička akcija Split – Skoplje, koji predstavlja međusveučilišnu i međunarodnu suradnju dviju akademija, Umjetničke akademije u Splitu i Fakulteta likovnih umjetnosti u Skoplju. U prisutnosti gostiju iz Makedonije – profesora Fakulteta likovnih umjetnosti u Skoplju Slavice Janešlieva i Ladislava Cvetkovskog te studenata, projekt je predstavila docentica Odsjeka grafike Umjetničkeakademije u Splitu Maja Zemunik u društvu voditeljice projekta Dajane Džafo i dekana Umjetničke akademije u Splitu prof. Edvina Dragičevića.

Profesorica Slavice Janešlieva pozdravila je nazočne i objasnila da je riječ o izboru 50 raznovrsnih grafičkih listova makedonskih studenata s Odsjeka grafike te 25 radova njihovih profesora.

Postav izložbe odradile su splitske studentice Ana Maria Delalle, Andrea Šarić i Jelena Gvozdenović zajedno s makedonskim kolegama Davidom Stilkovski i Leonom Blazhevska.

Projekt je ostvaren uz potporu Sveučilišta u Splitu, Umjetničke akademije u Splitu i Sveučilišne galerije “Vasko Lipovac”. Izložba ostaje otvorena do 5. prosinca 2019.

Vrijeme

Studeni 20 (Srijeda) 18:30 - Prosinac 5 (četvrtak) 20:00

Lokacija

Sveučilišna galerija "Vasko Lipovac"

Ruđera Boškovića 31

X