Istraživački podaci – što s njima?

U sklopu projekta RDA Europe 4.0 (Research Data Alliance) Sveučilišna knjižnica u Splitu će u suradnji Srcem (Sveučilišni računski centar) održati RDA jednodnevni događaj pod nazivom „Istraživački podaci – što s njima?“, koji će se održati u petak, 13. ožujka u Multifunkcionalnoj dvorani s početkom u 9:30 sati.

Cilj događanja je knjižničarima, financijerima, izdavačima, znanstvenicima i istraživačima približiti ciljeve, smjernice i rezultate projekta koji je usmjeren na otvoreno dijeljenje i ponovnu upotrebu istraživačkih podataka te ga ujedno diseminirati znanstvenoj i istraživačkoj zajednici.

Na događaj su dobrodošli svi zainteresirani, no ipak ističemo da je program podijeljen u tri dijela pri čemu je prvi dio namijenjen prvenstveno urednicima repozitorija u Dabru i knjižničarima, a drugi dio znanstvenicima, istraživačima i studentima poslijediplomskih i doktorskih studija. Treći dio je namijenjen svim zainteresiranim sudionicima koji žele saznati na koji način unijeti istraživačke podatke u repozitorij.

Radni program događaja nalazi se na adresi: https://www.srce.unizg.hr/rda/dogadjaj-split.
Molimo da se za sudjelovanje obavezno prijavite putem obrasca dostupnog ovdje.


X