srpanj, 2019

03srp(srp 3)20:3022(srp 22)20:00Tea Bičić: izložba "Karbon"RADNIM DANOM OD 17 DO 20 SATISveučilišna galerija "Vasko Lipovac", Ruđera Boškovića 31Event Type :Izložbe

Više

Detalji

Samostalna izložba „Karbon“ autorice Tee Bičić otvorit će se u srijedu 3. srpnja u 20:30 u Sveučilišnoj galeriji „Vasko Lipovac“, a bit će otvorena do 22. srpnja 2019. Izložba je realizirana uz potporu Grada Splita, a podržana je i od strane Ministarstva kulture. Radi se o slikarskim radovima u kombiniranoj tehnici akrila i ugljena na platnu velikih i srednjih formata. Taj je ciklus radova bio izložen ujesen 2017., kao popratni program Venecijanskog bijenala u prostoru Arsenale Docks. Izložbu će uz nazočnost autorice predstaviti kustosica Sonja Švec Španjol.

O autorici:
Tea Bičić rođena je 1979. godine. Nakon završene Škole primijenjenih umjetnosti u Puli, smjer grafički dizajn, diplomirala je slikarstvo na Accademia di Belle Arti di Venezia, u klasi prof. Paola Tessaria. Izlagala je na trideset i pet samostalnih i više od sto skupnih izložaba u zemlji i inozemstvu. Za svoj rad dobila je mnogobrojne nagrade i priznanja. Sudjelovala je na nekoliko likovnih kolonija. Radovi joj se nalaze u fundusima muzeja i galerija te u mnogobrojnim gradskim i privatnim zbirkama. Predsjednica je HDLU-a Istre i jedna od osnivača Galerije POOLA u Puli. Od 2014. godine voditeljica je programa Gradske galerije Labin. Živi u Istri.

Vrijeme

3 (Srijeda) 20:30 - 22 (Ponedjeljak) 20:00

Lokacija

Sveučilišna galerija "Vasko Lipovac"

Ruđera Boškovića 31

Organizator

Sveučilišna knjižnica u Splitu

X