srpanj, 2019

19srp10:0011:00RADIONICA „OTISCI PRSTIJU U FORENZICI“Sveučilišni odjel za forenzične znanostiSveučilišna galerija "Vasko Lipovac", Ruđera Boškovića 31Event Type :Radionice

Više

Detalji

U Sveučilišnoj galeriji „Vasko Lipovac“ provest će se edukativna radionica za popularizaciju znanosti iz područja forenzike. Radionicu „Otisci prstiju u forenzici“ održat će djelatnici Sveučilišnoga odjela za forenzične znanosti Sveučilišta u Splitu: Ana Banovac, mag. forens., Ivan Jerković, mag. forens., i Toni Ljubić, mag. forens. Tijekom radionice učenici će se upoznati s poslovima i zadatcima forenzičara na mjestu događaja, pojavnim oblicima uzoraka papilarnih linija, mehanizmom nastanka otisaka prstiju na različitim površinama te s načinima otkrivanja, vizualizacije, fiksiranja i izuzimanja takvih tragova. Upoznat će se s likom i djelom Ivana Vučetića te prvim slučajem u povijesti u kojemu su korišteni upravo otisci prstiju kako bi se došlo do počinitelja.
U drugom dijelu radionice učenici će se i sami okušali u daktiloskopiranju, prepoznavanju vlastitih osnovnih oblika papilarnih linija te pronalaženju, vizualiziranju i izuzimanja otisaka papilarnih linija na različitim predmetima korištenjem daktiloskopskih prašaka, kistova i folija.
Radionica je namijenjena učenicima viših razreda osnovne škole (5 – 8.)
VRIJEME ODRŽAVANJA: petak, 19. srpnja 2019. u 10 sati
TRAJANJE RADIONICE: 60 min
Predbilježbe za radionice primaju se e-poštom: galerija@unist.hr

Vrijeme

(Petak) 10:00 - 11:00

Lokacija

Sveučilišna galerija "Vasko Lipovac"

Ruđera Boškovića 31

X