prosinac, 2018

28pro(pro 28)11:0004sij(sij 4)20:00„Juuu-huuu, praznici su!“dvije radionice inspirirane moremSveučilišna galerija "Vasko Lipovac", Ruđera Boškovića 31Event Type :Radionice

Više

Detalji

Sveučilišna galerija „Vasko Lipovac“ i ove godine sudjeluje u programu „Juuu-huuu, praznici su!“. Za naše polaznike pripremili smo dvije radionice inspirirane morem. Radionice su besplatne, a sav potreban materijal i pribor osigurani.

Radionica „Viška bitka“
Datum: 28. prosinca 2018.
Vrijeme: po dogovoru
Mjesto: Sveučilišna galerija „Vasko Lipovac“
Uzrast: Osnovnoškolci s navršenih 10 godina i stariji
Trajanje radionice: 90-100 minuta
Opis radionice: Edukativno-likovna radionica „Viška bitka“ održat će se u dvije etape.
U prvoj etapi naglasak je na kratkom razgovoru s djecom kako bi se pobliže upoznala s povijesnim činjenicama vezanim za Višku bitku. Tijekom razgovora djeci će se pokazivati i fotografije vezane uz temu. Osim povijesnog aspekta, u radionicu će biti uključeni i likovni pojmovi, a za njihovo lakše razumijevanje djeci će se pokazati i nekoliko egzemplarnih umjetničkih djela.
Potom slijedi druga etapa – izrada likovnog rada. Prvo će djeca, uz pomoć voditeljica, raditi samostalno. Svako će dijete osmisliti vlastiti brod, po svojoj mašti i po sjećanju na viđene fotografije, a potom će ga i imenovati. U konačnici će se formirati kompozicija koja prati formaciju brodova mornarice Habsburške Monarhije. Drugi je dio grupni, a djeca će zajednički, koristeći se različitim materijalima, oblikovati morsku površinu.
Cilj je radionice potaknuti kreativnost svakog djeteta, ali i stvoriti pozitivnu i suradničku radnu atmosferu u grupi. Tijekom zabavne likovne igre sudionici će usvojiti osnovne činjenice i zanimljivosti vezane za Višku bitku.
Radionice vode Mirna Matan i Andrea Vukoja, studentice likovne kulture i likovne umjetnosti Umjetničke akademije u Splitu. Predbilježbe za radionice primaju se e-poštom: mirna777@outlook.com ili SMS-om na broj: 091/944 10 52 (Mirna)

Radionica „Rastimo uz more”
Datum: 4. siječnja 2019.
Vrijeme: 11 sati
Mjesto: Sveučilišna galerija „Vasko Lipovac“
Uzrast: Osnovnoškolci (od 1.do 8. razreda)
Trajanje radionice: 60-75 minuta
Opis radionice: Želiš li postati mali mornar na jedan dan? Dođi i nauči vezati mornarske čvorove, upoznaj opremu kao što su nautička karta i kompas, nauči nešto o sigurnosti na moru i početnim vještinama snalaženja na karti!
Predbilježbe za radionicu na: galerija@unist.hr

Vrijeme

Prosinac 28 (Petak) 11:00 - Siječanj 4 (Petak) 20:00

Lokacija

Sveučilišna galerija "Vasko Lipovac"

Ruđera Boškovića 31

X