studeni, 2019

09stu(stu 9)18:3019(stu 19)20:00Izložba: Likovna okrjepa ludizmomSveučilišna galerija "Vasko Lipovac", Ruđera Boškovića 31Event Type :Izložbe

Više

Detalji

Samostalna izložba slikarice Jagode Kecman naziva „Likovna okrjepa ludizmom“ otvorit će se u subotu 9. studenog u 18:30 sati u Sveučilišnoj galeriji „Vasko Lipovac“. Umjetnica će se predstaviti ciklusom novih radova većih formata u tehnici akrilik na platnu. Izložbu će predstaviti i otvoriti kustos Tonći Šitin, a u svečanom dijelu otvorenja nastupit će glazbeno – dramska umjetnica Mejrema Reuter. Izložba ostaje otvorena do 19. studenog 2019.

O autorici:
Rođena u Omišu, a osnovnu školu, gimnaziju i ekonomski fakultet pohađala u Splitu. Nakon pospremanja životnih prioriteta i odgoja petoro djece, 1998. godine upisala je, a 2002. godine diplomirala na Assenza akademiji iz Basela, odjel u Splitu, u klasi prof. Uda Grossklausa. Članica je udruga Vlaho Bukovac, Krug – Dugi Rat i Tilurium – Trilj. Trenutačno obavlja dužnost predsjednice umjetničke unije Vlaho Bukovac, gdje kao voditeljica humanitarne grupe članica godišnje osmisli i odradi oko 120 radionica za najmlađe, školsku djecu, studente, djecu s posebnim potrebama, korisnike doma za nezbrinutu djecu Maestral te korisnike domova za starije i nemoćne na području Splitsko-dalmatinske županije. Do sada je imala 45 samostalnih izložbi, a s različitim udrugama preko 120 u Splitu i inozemstvu. Okušala se i u pisanoj riječi te je izdala 3 zbirke poezije, kao i priče iz svojega djetinjstva. Danas se, nakon svih životnih uspona i potonuća, povukla u Tugare, gdje uz svoje snažne karike, supruga i djecu, i dalje piše i slika u utihama zatišja duše i prekrasnim zelenim pejzažima seoske idile.

Vrijeme

9 (Subota) 18:30 - 19 (Utorak) 20:00

Lokacija

Sveučilišna galerija "Vasko Lipovac"

Ruđera Boškovića 31

X